Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов участва в конференция за противодействието на екстремистките организации

[post-views]
Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов участва в конференция за противодействието на екстремистките организации

E-01Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов участва в конференция на тема: „Противодействие на радикалните екстремистки организации“. Тя се проведе на 24 май във Висбаден, Германия. Организатор на форума е Европейското командване на САЩ.

В събитието участваха началници на отбраната на европейските държави. Те обсъдиха мерките за по-ефективно противодействие на насилствените действия на екстремистките организации. Форумът беше ръководен от генерал Къртис М. Скапароти, командващ на Европейското командване на САЩ. Ръководители и съветници към организацията представиха пред участниците актуална информация по отделните теми, включени в програмата на конференцията. Акцентът беше върху изграждането на цялостен правителствен подход в противодействието на насилствените действия на екстремистките организации, използването на военната мрежа и сътрудничеството в областта на кибер-отбраната. В рамките на програмата на форума беше обсъдена борбата с радикалните екстремистки организации от перспективата на правоприлагането и на финансовите инструменти.

В общите дискусии беше обърнато внимание на използването на преимуществата на военната мрежа за реализиране на национални и регионални стратегии в борбата с радикалните екстремистки организации. Военните ръководители обсъдиха успехите, ограниченията и възможностите в противодействието на насилствените действия на екстремистките организации, както и потенциалното надграждане на цялостните усилия на коалицията в борбата с тях.

Най-ново

Единична публикация

Избрани