Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Световен театър в София

[post-views]
Световен театър  в София

HAKANAI Compagnie AMCB Danseuse AKIKO KAJIHARA THEATRE DE ROANNE MARS 2014
Compagnie AMCB
Danseuse AKIKO KAJIHARA
THEATRE DE ROANNE
MARS 2014
Международната световна сцена идва у нас с 6 заглавия, които ще бъдат показани до 19-и юни. Началото е танцовия спектакъл “Хаканаи” в Театър Азарян, на 4 юни в НДК от 19.30 ч. Визуално 3D пътешествие между въображението и реалността – продукция на една от водещите в Европа компании за дигитални и изпълнителски изкуства. Концепцията, режисурата и сценографията са на Клер Барден и Адриен Мондо. 
На 6 юни от 19 ч. в Синема Сити, Мол София е пиесата на Шекспир „Юлий Цезар” – прожекция на програмата NT Live от Националния театър в Лондон на живо. Директорът му  Никълас Хайтнър е режисьор – сред най-добрите познавачи на Шекспир. Бен Уишоу („Парфюмът”, „Момичето от Дания” и „Скайфол”) и Мишел Феърли („Игра на тронове”) играят Брут и Касий, водачите на преврата, в политическия трилър, заснет на сцената на Бридж Тиатър в Лондон. 
Следват „Планината Чирчео” (8 юни) в Театър Азарян, „Три сестри” на 9 юни (Тимофей Кулябин – Дом на киното), „Неудачници“ на Ярек Цемерек на 11 юни, Младежки театър. На 18 и 19 юни в Народния е „Власт и съпротива” по нашумелия роман на Илия Троянов, дело на режисьора Шаушпил Хановер, с участието на Самуел Финци. 

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани