Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След щастливата развръзка очакваме музей и филм за спасителната операция в Тайланд

[post-views]
Успешно завърши операцията в Тайланд: Спасени са 12-те момчета и техният треньор

tailand-deca-spaseniСлед щастливата развръзка и спасяването на младежите в Тайланд пещерата, в която те останаха повече от 2 седмици, ще бъде превърната в музей. Целта е да се разкаже на света за героичната мисия и да се почете паметта на тайландския водолаз, който загина при изпълнение на дълга си.
Инициатори на идеята за създаване на музей са част от спасителите, които искат да покажат на желаещите как точно е протекла операцията. Те очакват пещерната система , която сама по себе си е една от най-внушителните в Тайланд, да се превърне в най-голямата туристическа атракция в страната.
Съдбата на 12-те момчета и техният треньор по футбол развълнува целия свят. Съвсем естествено това привлече вниманието и на редица филмови компании, които пожелаха да пресъздадат на голям екран случилото се в последните две седмици.
Междувременно спасените младежи се възстановят под лекарско наблюдение. Те са в добро здраве и в настроение, показа видео от болницата, разпространено в интернет.
Координаторите на спасителната операция – „тюлените“ от Тайландските военноморски сили, бяха посрещнати с цветя и овации, като национални герои, при пристигането си на военното летище в столицата Банкок. Те продължават да публикуват видеоматериали от различните етапи на мисията и превеждането на децата по пътя между живота и смъртта.

Най-ново

Единична публикация

Избрани