Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ишиас, а не злоупотреба с алкохол – това е причината Юнкер да не може да стои на краката си

[post-views]

junker_shengenПредседателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е изпитал силна болка в гърба по време на срещата на върха на НАТО, заяви говорителят на институцията Маргаритис Схинас. От Брюксел отказаха да коментират подробности около състоянието на Юнкер. Знае се, че той от дълги години страда от ишиас и приема стандартни лекарства, за да облекчи спазмите.
Крампи, дължащи се на заболяването са причината председателят Жан-Клод Юнкер да не може да стои на краката си в сряда вечерта, а не злоупотреба с алкохол, както се твърди в социалните мрежи, стана ясно от съобщението на ЕК. Той беше уловен от камерите на срещата на върха на НАТО да се смее и полюшва преди официалната вечеря и това предизвика множество спекулации.
Говорителят на Комисията Маргаритис Схинас потвърди, че Юнкер е получил криза и определи подмятанията, че е бил пиян като безвкусни и обидни. Няма начин председателят да е смесил обезболяващи с алкохол, увери Схинас и благодари на премиерите на Португалия и Холандия – Антониу Коща и Марк Рюте за оказаната подкрепа. Жан-Клод Юнкер продължава работната си програма по план, с пътувания до Пекин, Токио и Мадрид, подчерта говорителят.

Най-ново

Единична публикация

Избрани