Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Попарени надежди: Доналд Тръмп „сгази“ плановете на Тереза Мей за „мек“ Брекзит

[post-views]
Тръмп нахока шефовете на разузнаването в САЩ

Donald Trump-2Великобритания най-вероятно няма да получи споразумение за свободна търговия със САЩ, ако правителството се придържа към настоящия си план за напускане на ЕС. Това предупреди американският президент Доналд Тръмп в интервю за в. „Сън“. Изказването на Тръмп очаквано разбуни политическите страсти  на острова.
С изказването си Доналд Тръмп буквално прегази с булдозер твърденията на британския премиер Тереза Мей, че представения от нея план за „Мек Брекзит“, няма да попречи на страната да постигне добри търговски споразумения с останалия свят, коментира Би Би Си. Според Тръмп проектът на Тереза Мей, който в общи линии има за цел да запази икономическите отношения с ЕС, реално ще убие търговското споразумение между двете страни, защото САЩ пак ще трябва да имат вземане-даване с икономическия блок. „Мисля, че сделката, която тя договоря, не е сделката, за която хората са гласували. Това не е сделката, която бе поставена на гласуване на референдума“, категоричен е Тръмп. В интервюто за в. „Сън“ американският президент заяви още, че бившият външен министър Борис Джонсън, който подаде оставка заради плановете на Мей, има всички качества да бъде страхотен премиер. Тръмп не пропусна да подложи на критика кмета на Лондон Садик Хан, като посочи, че според него той върши „ужасна“ работа при управлението на британската столица.
Обичам Лондон, но не се чувствам добре дошъл в града, за което упреквам Хан. Според запознати, Тръмп не е приел добре новината, че кметът на Лондон е разрешил на протестиращите да пуснат огромен балон с бебе с лика на Тръмп.
Именно с масови протести ще бъде запомнена първата  официална визита на американския президент във Великобритания.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани