Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Жегата взе първата си жертва в Испания

[post-views]
Рекордни жеги в Европа, САЩ и Китай

jega temperПърва жертва на горещата вълна в Испания, загина 42-годишен мъж. Метеоролозите очакват през идните дни температурите на Иберийския полуостров да достигнат и дори да надхвърлят 47 градуса по Целзий.
Първата официална жертва на жегите в Европа е строителен работник, който е починал докато е полагал пътна настилка в испанската южна провинция Мурсия.
Като причина за смъртта се посочва топлинен удар.
Властите Мурсия съобщават и за втори предполагаем смъртен случай от топлинен удар. 78-годишен мъж е бил приет в болница по спешност, и впоследствие починал.
Според метеоролозите петък и събота се очаква да бъдат най-топлите дни на Иберийския полуостров. Властите в Испания и Португалия вече издадоха официално предупреждение за екстремно високи температури, като в много области е обявен код червен.
Очаква се горещата вълна да достигне и до централните и северните части на Италия. Една от причините за предстоящата горещата вълна е високо топло течение от Северна Африка, което ще мине над южните части на Европа. Учените  очакват заради климатичните промени подобни горещи вълни да зачестят в Европа.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани