Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След среща Борисов – Цачева, директорът на Агенцията по вписванията подаде оставка

[post-views]
Борисов: Няма да се откажа от имунитета си и нямам имот в Испания

borisovИзпълнителният директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова е подала оставка, която е била приета от министъра на правосъдието Цецка Цачева. Новината разпространи Министерството на правосъдието малко, след среща между премиера Бойко Борисов и   Цецка Цачева.
Оставката на Даскалова е заради срива на сайта на Търговския регистър. Все още няма  достъп до някои от неговите функции. От Агенция по вписванията съобщиха, че е възобновено подаването на данни от Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел към средата за междурегистров обмен. Продължава работата по възобновяване на достъпа до останалите функционалности на регистъра.  
Още вчера премиерът Бойко Борисов заяви, че не е доволен от Даскалова и намекна за промени, но сред 3-4 дни, когато кризата отмине. Междувременно анализ на Института за пазарна икономика прогнозира спад на доверието в българското електронно правителство, както и в способността на администрацията да осигурява необходимата сигурност на поверената й информация.

Най-ново

Единична публикация

Избрани