Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Поредната стачка в „Райънеър“ блокира близо 40 хиляди пътници в цяла Европа

[post-views]
4 полета от и до София бяха отменени заради най-голямата стачка в историята на „Райънеър“

RYAN AIRБлизо 40 хиляди пътници в цяла Европа бяха засегнати от поредната стачка в нискотарифната авиокомпания „Райънеър“. Масово недоволство на пилотите и кабинния екипаж в 6 европейски държави доведе до анулирането на близо 250 полета.
Пилотите и кабинният персонал на „Райънеър“ в Германия се включиха в 24-часовите стачни действия на колегите си в Белгия, Холандия, Португалия, Испания и Италия с искания за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Припомняме, че в разгара на летния сезон 55 хиляди души останаха блокирани заради стачка на пилотите в 5 държави. От компанията се опитаха да овладеят ситуацията и припомниха, че 90% от полетите се изпълняват по разписание.

Въпреки че страната ни не е от най-сериозно засегнатите, от Министерството на външните работи предупредиха българските граждани, планирали пътуване с „Райънеър“, да следят актуалните разписания на полетите и да се осведомяват своевременно за настъпили промени.

Преговорите между „Райънеър“ и синдикатите продължават, като през последните седмици е постигнат значителен напредък и са сключени колективни трудови договори с много от екипажите, увериха от авиокомпанията.

Най-ново

Единична публикация

Избрани