Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В самодейния клуб некомплект няма

[post-views]
В самодейния клуб некомплект няма

2Имаме достатъчно кандидати да се занимават с художествено творчество, споделя младши сержант Ирина Анчева, която е ръководител на танцов клуб „Логистик”. Некомплект в самодейния състав към 110-и логистичен полк – Пловдив, няма. 
Е, случва се при отсъствие на някой от танцьорите да го замества колега. Както това стана например по време на тазгодишния преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски във Враца. 
Поради отсъствието заради служебни ангажименти на един от танцьорите ролята му беше успешно поета от негова колежка, облечена изцяло в мъжки дрехи. Но пък нещата се получиха добре, споделя с усмивка младши сержант Анчева.
„Хората идват да участват при нас заради положителната емоция в клуба. Освен това представяме и името на полка”, посочва тя. Командването на формированието оказва пълна подкрепа на изпълнителите самодейци.
Репертоарът на състава е разнообразен. „Гледаме да е нещо по-интересно за публиката, да е по-игриво, по-зареждащо. Това е начинът, по който успяваме”, заявява ръководителката на „Логистик”.
Съставът е сформиран през 2009 г., когато прави дебюта си на самодейната сцена на СВ. Оттогава всяка година се представя в прегледите на любителското творчество, трупайки награда след награда през годините.
Сега, на прегледа във Враца, пловдивските самодейци представиха пред публиката танца „Българска магия”. Други участници от 110-и полк също имаха успешни изяви. Нели Митрачийска и група самодейци представиха „Вечеринка”. Капитан Стоян Казаков хвърли залата в хардрок транс с изпълнението на класиката на „Металика” – песента Unforgiven. Заедно с редник Николай Колев и инструментална група „Спектър” танцьорите от „Логистик” изпълниха „Гръцка китка” под бурните аплодисменти на публиката. Развиваме всякакви жанрове, има много таланти в полка, казва с усмивка младши сержант Анчева.
4Самата тя вече над 17 г. е в армията. В продължение на 10–12 г. е участвала в самодеен състав в Пловдив, откъдето с колеги решават да се включат в състава на поделението – „Логистик”. До миналата година тя също участва в изпълненията, но сега вече е край сцената като ръководител на състава.
Омъжена е, дъщеря ѝ от 12 г. също играе народни танци. Семейна черта, казва младши сержант Анчева с гордост.
„С подкрепата на командването определено ще вървим напред. Клубът ще се разраства”, прогнозира тя. И не крие възхищението си от прегледите на любителското творчество в СВ. „Много хубав форум! Изключително приятно ни е всяка година да се виждаме с колегите от другите формирования в страната, да поддържаме контакти, да обменяме опит, да си „крадем” идеи”, обобщава с усмивка младши сержант Анчева.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани