Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

(Не) Любов и смърт: Да разстреляш жена и бебе

[post-views]
(Не) Любов и смърт: Да разстреляш жена и бебе

14 викторио съд„Някъде в неговото детство има дефицит на родителско внимание. Това е едно бившо дете,  което е изтърпявало някакво страдание назад във времето. За жалост все още има немалка маса от семейства, където насилието е обичаен начин на възпитание. Всъщност такива родители са по-слаби от детето. Родителството иска знание и зрялост. Здравето както физическото, така и психологическото зависи как са протекли първите 7 години на човек.“ Така психологът Мадлен Алгафари търси причините за жестокото убийството на Дарина и едногодишното й бебе, извършено от бащата Викторио Александров.

Според нея подобен тип хора действително вярват, че спасяват близките си от нещо, затова първо убиват тях и после себе си в резултат на депресия. 

,,Има налудничав елемент в неговата патологична ревност

Задължително трябва да има лечение. Лошото обаче е, че при такива хора няма съзнание за болест, поради което те и не търсят специализирана помощ'', поясни специалистът.

Състав на Софийския апелативен съд остави зад решетките убиеца Викторио, след като магистратите не допуснаха исканата от защитата съдебно-психиатрична експертиза. Двойният убиец до последно се опитваше да се изкара невменяем, като отказваше да си спомни как се е случил разстрелът на Дарина в столичния жк „Надежда“ и как впоследствие е умъртвил бебето си. Той дори поиска домашен арест с мотива – „Всички медии ще бъдат пред нас и няма къде да отида. В ареста има риск за здравето ми, защото имам травма на главата. Не съм убиец и никога не съм бил. Не съм крадец. Няма да се крия от съда“. Убиецът дори имаше наглостта да заяви, че е баща, загубил детето си, а в ареста се чувства много заплашен. „Работя като охранител и пазя живота на хората“, заяви той пред съда.

Викторио се оплака, че има болки в главата и не чува с едното ухо, в което постоянно имало пищене, а не е посещаван от лекар. След двете убийства мъжът направил неуспешен опит за самоубийство, но успял само да нарани главата си.

Магистратите отказаха да го освободят. Те се мотивираха с показанията на свидетели и няколко експертизи, както и на факта, че обвиненията срещу него са тежки и може да се смята, че той е опасен за обществото. Според съдебния състав ставало ясно, че има конфликти в семейството на Викторио.

14 викторио даринаПсихолозите търсят причините за двойното убийство в семейството на Викторио. Знае се, че баща му е бил военен в Националния армейски учебен комплекс „Чаралица“. Офицерът бил изключително взискателен и строг към синовете си. Възпитавал ги по армейски модел, дори опитал да ги насочи да тръгнат по стъпките му.

На 30 октомври 26-годишният Викторио се скарва с 23-годишната Дарина за попечителство на 1-годишната им дъщеря. Мъжът вади пистолет, застрелва съпругата си, а след това взема бебето и тръгва да бяга. Качва се в такси, заплашва шофьора, дори иска да остави бебето ми него, но таксиджията отказва. След това отива в Долни Богров, натиска спусъка и срещу момиченцето си Никол. След това прави опит за самоубийство, но куршумът само одрасква главата му.

Ревността му е била убийствена, става ясно по време на разпитите и от свидетелствата на близките на Дарина. Викторио я следял с камери, наблюдавал я с часове, докато тя работела в столичен мол, 

през два месеца чупел телефоните на младата жена

за да не говори с никого.

Най-вероятно убийството на Дарина е било предварително планирано, смятат разследващите.  Преди разстрела той написал писмо до родителите си, в което той заявява, че смята да замине за Турция.

Графологичната експертиза е категорична, че почеркът е на убиеца Викторио.

Впрочем, както и пред Градския съд преди около седмица, така и във вторник през Апелативния съд Викторио каза, че не си спомня детайли от убийствата и едва ли не е бил в състояние на невменяемост по време на убийствата.

По време на съдебното заседание Викторио заяви – „Видях светлина, чух крясъци. Нямам спомен какво стана. Никога не съм наранявал дъщеря си“.

Лекарите от „Бърза помощ“ д-р Марчел Стефанов и д-р Емил Тарашоев, които са били в двете линейки, дошли край Долни Богров обаче свидетелстват, че когато качвали Викторио в колата той промърмори: 

„Прострелях детето, прострелях детето два пъти”

„След това започна да прави гърчове“, разказва д-р Стефанов.

Дарина буквално се гърчела психически под ревността на Викторио. „Имаше три Дарини – преди, по време и в края на връзката  й с Викторио Александров“, разказва приятелката на Дарина Министерска Валерия Филкова. Според нея преди да се запознае с Викторио, Дарина била много усмихнато, много отговорно, много тихо дете. „Тя не знаеше какво е да повишиш тон. Тя не е расла в такава среда“, разказва Филкова. „Втората Дарина е тази, която се запозна с него. Още в самото началото на връзката им тя по погрешка забременя. Той не искаше детето и каза, че ако искат да бъде заедно трябва да го махне, защото било им рано и т.н. Тя тогава скри от родителите си и ми се обади на мен и ми поиска съвет. Тя ме помоли да я придружа да го направи, защото не иска да се злепоставя пред родителите си. Искаше да си го върне като връзка“, разкри още тя. „Дарина спря да се усмихна, да рисува, да излиза, да се обажда. Беше нещастна“, добави тя. Дарина й се обадила едва след раждането на Никол. „Хвана ме за ръката и каза: „Беше права, но вече е късно. Появи се Никол. Не искам детето ми да е без баща“.   Филкова показа и два счупени телефона, за които каза, че това са петият шестият телефон на Дарина. „Баща й през два месеца йкупуваше телефон, понеже старите бяха изпочупени от Викторио. Той умишлено й чупеше телефоните, за да не се обажда на никой, да не говори с никой, да не излиза никъде“.  

Според Филкова Никол е зачената погрешка, тъй като цели две години докато била във връзка с Викторио Дарина не забременяла. Даже си помислила, че може има проблем със зачеването заради аборта. Самата Филкова карала Дарина да се обади в полицията, но тя не искала, защото я било страх. Охранителят подслушвал телефона й и отправял тежки заплахи към родителите й– че ще инсценира катастрофа, че майката ще падне „по случайност“ от балкона, че ще прати хора да го пребият него самия и след това да обвини майката, че ги е пратила. 

По думите на приятелката на Дарина, убийството й е било планирано. Във фаталния ден оставил две жалейки във Фейсбук, вероятно за него и Дарина. Вероятно не е смятал да убива Никол. 

Дарина живяла в страх, че ще я убият
Има аудиозаписи, на които заплашва Дари, че ще инсценира катастрофа или ще я бутне докато простира. Дари се страхуваше за родителите си и затова не подаде жалба до полицията“. Това разказва друга близка на Дарина – Валерия.

„Детето си беше стресирано в последно време. Непрестанно плачеше. Викторио не даваше на Дарина да контактува с приятелките си. Тя вече нямаше такива. Където и да излизаха, винаги бяха само с неговите приятели. Вижте даже снимки от тържества. Няма никакви нейни приятелки. Не искаше да я дели с никого. Мислеше, че хората ще се опитат да застанат между тях“, разкрива друга приятелка на Дарина Таня Найденова. Тя призна, че известно време е спала при Дарина, защото момичето се е страхувало за живота си. „Родителите й бяха на екскурзия и ние гледахме да не я оставяме сама“, казва Найденова. „Той не я обичаше, беше някакво чувство за собственост. Не искаше никой да дели детето от него“, казва Таня.

Най-ново

Единична публикация

Избрани