Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Почина бащата на “Спайдърмен“ – на 95 години си отиде американският писател Стан Лий

[post-views]
Почина бащата на “Спайдърмен“ – на 95 години си отиде американският писател Стан Лий

6671300

Светът на комиксите загуби една от легендите си. На 95 години почина световно известният американски писател Стан Лий, известен като бащата на супергероите Спайдърмен, Железният човек и Хълк.

Стан Лий е починал в болницата, след като е бил приет по спешност. Засега не е ясно, каква е причината за смъртта му. 95-годишният писател през последните месеци на няколко пъти беше приеман в болница заради различни заболявания, включително пневмония и проблеми със зрението.

Лий ще остане в историята на като бащата на комиксите от поредиците на „Марвъл“. Той е създател на персонажи, като Спайдърмен, романтичния плейбой изобретател Железния човек, мускулестия зелен Хълк, мутантите от Екс Мен, Фантастичната четворка и мн.др.

Това, с което се отличават неговите  герои е дълбочината на техните персонажи. Самият автор признава, че винаги е целял да покаже как и най-силните супергерои преди всичко са хора.

  През последните няколко години филмите от поредицата на „Марвъл“ освен истински холивудски хит се превърнаха и в глобална индустрия, оценявана на над 20 милиарда долара.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани