Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Трагичен инцидент в Истанбул: Турски военен хеликоптер се разби в жилищен квартал

[post-views]
Военен хеликоптер се разби в Мексико

helikopterТурски военен хеликоптер се разби в оживен жилищен квартал в азиатската част на Истанбул. При инцидента загинаха четирима военнослужещи, а пети беше тежко ранен и остава в критично състояние. Не е постъпила информация за пострадали цивилни, предадоха местните медии.

Военният хеликоптер е изпълнявал тренировъчен полет от военновъздушна база край Истанбул и скоро след излитането си e катастрофирал в квартала Санджактепе в центъра на града.  Летателният апарат се е ударил в покрива на четириетажна жилищна сграда, а после е паднал на улицата. На място бяха изпратени екипи на спешна помощ, полицията и пожарната, за да окажат помощ на населението, да разчистят отломките и да възстановят движението в района.

Причините за трагедията все още се изясняват. Според една от версиите   хеликоптерът е аварирал вследствие на технически неизправности, твърдят местните информационни агенции. Турският министър на отбраната Хулуси Акар уточни, че пилотът е предприел аварийно кацане на празен терен, за да избегне цивилни жертви.

Това е третият трагичен инцидент в редиците на турската армия за малко повече от месец. В началото на ноември 7 души загинаха, а 25 бяха ранени при взрив на склад за амуниции в провинция Хакяри. По-рано двама войници починаха от измръзване край Тунджели.

Най-ново

Единична публикация

Избрани