Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обискираха централата на Дойче Банк – прокуратурата разследва пране на пари

[post-views]

german-police-arrestГерманската прокуратура обискира централата на Дойче Банк във Франкфурт. Акцията е част от мащабно разследване за пране на пари. Най-малко двама служители на банковата институция са участвали в схемата.

По нареждане на прокуратурата обиски бяха извършени в още шест от офисите на Дойче Банк. В операция участваха повече от 170 служители на полицията и данъчните власти. Те са иззели голямо количество документи на хартиен и дигитален носител. От ръководството на финансовата институция заявиха, че оказват пълно съдействие на органите на реда.

Разследването се основава на информация от документи, изтекли в рамките на скандала „Panama Papers“ през 2016 г. Според тях най-голямата германска банка е помагала на свои клиенти да перат пари от престъпна дейност. На този етап прокурорите проверяват конкретно двама служители, чиито имена и длъжности остават в тайна. Представители на ръководството на компанията също са уличени в престъпление, съобщават медиите.

Според данните на прокуратурата, заподозрените са помогнали на клиенти да прехвърлят свои авоари в офшорни компании, като не са изразили съмнения за пране на пари, преди те да бъдат разкрити. Банковите извлечения показват още, че в рамките само на 2016 г. подразделение на Дойче Банк на Вирджинските острови е обслужило повече от 900 клиенти, с общ паричен оборот над 310 милиона евро.

Най-ново

Единична публикация

Избрани