Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украйна затвори границата си за мъже руснаци от 16 до 66 години

[post-views]
Украйна затвори границата си за мъже руснаци от 16 до 66 години

Putin_Ukraina

Ситуацията по руско-украинската границата остава напрегната. Киев наложи забрана на мъже руснаци от 16 до 66 години да влизат в страната. Украинският президент Петро Порошенко написа в  Туитър, че мярката има за цел да предотврати създаването на цитирам „частни армии“.
Забраната за мъже руснаци да влизат Украйна ще важи докато е в сила въведеното военно положение в граничещите с Русия украински области, уточни украинският президент Петро Порошенко.

Изключенията ще се правят единствено за хора, които искат да влязат в Украйна по „хуманитарни причини“, като това да ходят на погребения.

Опасенията на  властите в Киев са да не се появят нови про-руските паравоенни групировки, като тези в Източна Украйна, които воюват срещу украинската армия.

Украйна въведе 30-дневно военно положение след морския инцидент в Азовско море, при който руски военни кораби откриха стрелба и задържаха три украински плавателни съда, заедно с екипажите им.

Русия и Украйна продължават да се обвиняват взаимно за създалото се напрежение. Киев видя в действията на руските военни грубо нарушаване на международните закони, докато Москва е категорична, че украинските кораби са влезли незаконно в териториалните й води, с цел провокация.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани