Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нощ на размирици в Гърция – над 20 арестувани при сблъсъци в Атина и Солун

[post-views]
Другото лице на протестите – над 120 хиляди души са пострадали от несмъртоносни оръжия

gurcia-policia-protestiНощ на размирици в Гърция. Над 20 души бяха арестувани след сблъсъци между анархисти и полиция по време на демонстрация в Атина.
10-та поредна година стотици младежи излязоха на улицата, за да отбележат годишната от убийството на 15 – годишното момче Алексис Григоропулос от полицай.

И този път демонстрацията в Атина бързо прерасна в ожесточени сблъсъци, след като група радикално настроени младежи започна да замеря полицията с камъни, коктейли Молотов и други предмети. Униформените отговориха със сълзотворен газ, палки и водни оръдия.

Равносметката от размириците- изпочупени стъкла на магазини, изподраскани фасади на правителствени сгради, както и вандалски прояви по станциите на метрото.  Освен в гръцката столица, голям протест имаше и в Солун,  където също е имало сблъсъци между демонстранти и полиция.

И тази година властите разположиха хиляди полицаи в Атина, заради очакваните размирици, които са неизменна част от отбелязването на годишнината от смъртта на Алексис Григоропулос.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани