Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Франция затяга мерките за сигурност заради готвения от „жълтите жилетки“ масов протест

[post-views]
Франция арестува виден руски олигарх, Киев изкара нова статистика за руските загуби

police franceЗатегнати мерки за сигурност във Франция, заради планираните за уикенда антиправителствени протести на т.нар. „жълти жилетки.“ Освен засилено полицейско присъствие властите обявиха, че ще затворят и всички туристически обекти, включително и емблематичната за Париж Айфелова кула.

Близо 90 хиляди полицаи с бронирани автомобили ще бъдат разположени във всички големи градове на Франция, обяви френския министър-председател Едуард Филип.

Най-голямата демонстрация се очаква в Париж, затова и властите призоваха всички собственици на магазини и ресторанти в центъра на града да затворят бизнеса си през уикенда.

Повечето музеи и редица туристически обекти също няма да работят.

Миналият уикенд жителите на френската столица станаха свидетели на мащабни демонстрации, съпътствани с безпрецедентни прояви на насилие. Равносметката е 4-ма убити, десетки ранени сред които и полицаи, както и стотици задържани.

Протестите във Франция започнаха, след като правителството обяви, че готви увеличаване на акцизите на горивата. Под натиска на улицата управляващите се отказаха от плановете си, но изглежда това не успя да тушира общественото недоволство, което вече е насочено срещу цялостната работа на правителството на президента Еманюел Макрон.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани