Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министерството на отбраната не продава жилища в действащи гарнизони

[post-views]
Министерството на отбраната не продава жилища в действащи гарнизони

ministerstvo na otbranata
Във връзка с публикацията във вестник „Монитор“ от 3 декември 2018 г., озаглавена „Армията извади на тезгяха жилища на промоция“, правим следното уточнение:

Не отговаря на истината информацията за продажбата на 55 апартамента на символични цени в градовете Варна, Бургас, Шумен, Пловдив и Сливен.

Министерството на отбраната не продава жилища, ателиета и гаражи от жилищния фонд, които се намират в действащи гарнизони, т.е. населени места, в които са разположени военни формирования или други структури на министерството. Това е регламентирано в Наредбата за продажба на жилища, ателиета и гаражи от жилищния фонд на Министерството на отбраната в населени места, в които няма структури на Министерство на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и на Българската армия. Тази наредба е приета с Постановление на Министерския съвет № 193 от 08.09.2010 г.

През 2018 г. са организирани две процедури за продажба на жилища и гаражи по реда на тази наредба. През юни е открита процедура за продажбата на 49 жилища и един гараж, които се намират в Търговище, Добрич, Елхово, Болярово, Средец, Чирпан, Ардино, Крумовград, Момчилград, Димитровград, Любимец и Симеоновград. През октомври е открита процедура по продажба на 5 жилища, които се намират в гр. Крумовград. Продажбата на тези жилища и гараж от жилищния фонд на Министерството на отбраната се извършва на цена, равна на данъчната оценка на имота, увеличена с 5 на сто, но не по-ниска от балансовата му стойност.

В интерес на истината Ви предоставяме следната информация:

В гр. Бургас не се продава апартамент от 75 кв.м. за 50 лв. на квадрат. Продаваният от Министерството на отбраната апартамент се намира в гр. Средец.

В гр. Варна не се продава жилище с площ 62 кв. м за 4442 лв. Жилището е с местонахождение гр. Добрич /бивш Авиогарадок/.

В гр. Пловдив не се продава апартамент от 80 кв.м. Жилището се намира в гр. Чирпан.

В гр. Шумен не се предлага жилищен имот от 104 кв. м „малко над 7000 лв.“. Жилището се намира в гр. Търговище и цената му е 33 810,11лв.

В гр. Сливен не се продава апартамент от 72 кв.м. Жилището се намира в гр. Болярово.

Всички решения за откриване на процедура по продажба на жилища, ателиета и гаражи от жилищния фонд на Министерството на отбраната, се публикуват във вестник „Българска армия“, в един централен и в един местен всекидневник и на интернет страницата на Министерството на отбраната и Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“. Всеки, който желае, може да се запознае с достоверната информация.

Най-ново

Единична публикация

Избрани