Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Продължава издирването на стрелеца от Страсбург: Френската полиция помоли гражданите за съдействие

[post-views]
Продължава издирването на стрелеца от Страсбург: Френската полиция помоли гражданите за съдействие

police_franПродължава издирването на стрелеца от Коледния базар в Страсбург, съобщиха от френската полиция. Органите на реда помолиха гражданите да съдействат в търсенето и отвориха спешна телефонна линия. На горещия телефон може да позвъни всеки, който има актуална информация за местоположението на беглеца.

Издирва се 29-годишният Шериф Шекат – висок 1,80 м., с нормално телосложение, къса коса и може би с брада, с матова кожа и белег на челото, гласи полицейската заповед. В случай, че някой види заподозрения, в никакъв случай да не се приближава до него и да не се опитва да го залови, а да позвъни на специалния телефон, предупредиха службите за сигурност.

Правителството и полицията призоваха движението на протестиращите „жълти жилетки“ да отмени предвидените за събота прояви и така да позволи на властите да осигурят високо ниво на обществена сигурност в дните преди Коледа.

Пред парламента френският вътрешен министър Кристоф Кастанер заяви, че повече от 700 служители на полицията и службите за сигурност са включени в издирването на стрелеца. Отвъд намиращата се съвсем близо граница, германската полиция също се включи в операцията, след като един от заместниците на Кастанер заяви, че беглецът вече може да е напуснал Франция. Граничните служби извършват щателни проверки на всички превозни средства, които преминават френско-германската граница и това предизвика километрични задръствания и в двете посоки.

В памет на жертвите светлините на Айфеловата кула бяха изключени, а кметът на Париж Ан Идалго изрази съпричастността на града си с трагедията, която преживя Страсбург.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани