Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кръстиха безкрако земноводно на Доналд Тръмп

[post-views]
Кръстиха безкрако земноводно на Доналд Тръмп

TRUMPАмериканският президент Доналд Тръмп получи поредното незавидно „признание“. На негово име беше наречен новооткрит вид безкрако земноводно, което си заравя главата в пясъка. От компанията-кръстник откриха в поведението на животното сходство с позицията на Тръмп по повод климатичните промени.

Новооткритото земноводно носи името Dermophis donaldtrumpi. То е избрано от компанията EnviroBuild, за да привлече вниманието към проблемите на глобалното затопляне. Компанията е платила 25 хиляди щатски долара за привилегията да кръсти открития в Панама вид.

Dermophis donaldtrumpi е особено уязвим на климатичните промени и е застрашен от изчезване заради политиките на съименника си в тази област, заяви съоснователят на компанията Айдан Бел. Той уточни, че Става дума за малко и сляпо земноводно, което прилича на американския президент. Заравяйки главата си в пясъка Доналд Тръмп пренебрегва научния консенсус за причинените от човека изменения на климата, допълни Бел.

Това не е първият биологичен вид, кръстен на Тръмп. Миналата година учени нарекоха на него вид молец заради прилика между главата на насекомото и косата на президента.

Най-ново

Единична публикация

Избрани