Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Почит към офицерски кандидат Антон Петров

[post-views]
Почит към офицерски кандидат Антон Петров

oznor За 15-а поредна година в гробищния парк в Русе военнослужещи, водени от командира на Силите за Специални операции бригаден генерал Явор Матеев, бяха на панихидата на един от загиналите военнослужещи при атентата на 27 декември 2003 г. в иракския град Кербала офицерски кандидат Антон Петров. Присъстваха кметът на Русе Пламен Стоилов, роднини и близки, както и на военни формирования.
С благословията на русенския митрополит Наум панихида отслужи свещеник от русенската света митрополия. На близките бяха връчени възпоминателни адреси от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, началника на отбраната генерал Андрей Боцев, командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, лично от командира на Силите за Специални операции бригаден генерал Явор Матеев и областния управител на област Русе Галин Григоров.
След панихидата бригаден генерал Матеев произнесе кратко възпоминателно слово: „Днес отдаваме почит на един от загиналите от атентата в Кербала офицерски кандидат Антон Петров. По традиция на тази дата през всичките 15 години военнослужещите от Силите за Специални операции идват на мястото, където са тленните останки на офицерски кандидат Антон Петров и съвместно със семейството, роднините и приятелите му от Русе със скромен военен ритуал ние отдаваме почит на делото и живота му… Няма как да вървим напред, ако не знаем историята си, не я почитаме и не извличаме поука от нея“, заяви  бригаден генерал Матеев.
Венци бяха поднесени от името на министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на силите за Специални операции, областния управител на област Русе, кмета на  Русе, председателя на Общинския съвет на община Русе, военно окръжие – Русе, партия ГЕРБ и Център за подготовка на специалисти – Сливен.                    

Най-ново

Единична публикация

Избрани