Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Виктор Орбан за евроизборите през май: Искаме мнозинство на антиимигрантските партии

[post-views]
Международният комитет за Аушвиц каза, че е ужасен от расистки изказвания на унгарския премиер Орбан

orbanЦелта на Унгария е да осигури антиимигрантско мнозинство в Европарламента на изборите през май, заяви премиерът Виктор Орбан в първата си пресконференция за годината. Той допълни, че подобен успех може да се превърне в тенденция, която да доведе до значителни промени и в изпълнителните органи на Европейския съюз.

Най-напред търсим мнозинство на антиимигрантските партии в Европейския парламент, след това и в Комисията. На по-късен етап, когато изборите в отделните държави променят политическия пейзаж на Стария континент, ще осигурим такова и в Съвета, където  европейските лидери взимат най-важните решения за Общността, убеден е Виктор Орбан.

Виктор Орбан – министър-председател на Унгария:

„За нас най-важният политически въпрос са изборите за Европарламент през месец май. 52% от унгарците смятат, че най-голямото предизвикателство за Европейския съюз е имиграцията. Само ние трябва да можем да решим с кого искаме да живеем в бъдеще.“

Според унгарския премиер се очертава разделителна линия между идеологиите  в рамките на Европейския съюз и скоро ще станем свидетели на две различни цивилизации – на запад ще се оформи смесена мюсюлманско-християнска, а традиционната европейско-християнска цивилизация ще остане в Централна Европа.

Твърдата политическа линия на правителство в Будапеща срещу масовата имиграция предизвика поредната вълна протести през последните седмици. От своя страна Орбан разкритикува либералните възгледи на много от сънародниците си и посочи либералите като основен враг на свободата в Европа. В изказването си унгарският премиер подчерта, че италианският му колега Матео Салвини остава „неговият герой“ и приветства полско-италианското сътрудничество в борбата срещу имиграцията.

Най-ново

Единична публикация

Избрани