Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Новият началник на щаба на СКС встъпи в длъжност

[post-views]
Новият началник на щаба на СКС встъпи в длъжност

2-SKSНа официална церемония в Съвместното командване на силите бригаден генерал Валентин Кръстев встъпи в изпълнение на длъжността „началник на щаба на СКС”. В присъствието на личния състав на щаба на Командването и командирите на подчинените военни формирования командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров поздрави бригаден генерал Кръстев с назначаването на длъжността и изрази своята увереност, че той ще съумее по най-добрия начин, използвайки богатия си образователен и професионален опит, да се справи с предизвикателствата на новата длъжност и заедно, в екип, ще продължат да изпълняват своите задачи  и да допринасят за утвърждаването на авторитета на СКС  у нас и в чужбина.
„За мен е голяма чест да бъда назначен на тази длъжност и в същото време огромна отговорност. Благодаря за оказаното доверие на висшето военно ръководство. Искрено се надявам на вашата подкрепа, ще разчитам на вашия професионализъм и работата ни в екип. Уверявам ви, че ще положа цялото си старание, знания и опит, за да изпълня успешно възложените задачи”. Това подчерта от своя страна бригаден генерал Валентин Кръстев.
По традиция командващият на СКС генерал-лейтенант Тодоров връчи нагръдния знак на командването на бригаден генерал Кръстев с думите да го носи с гордост и чест и му пожела успешна реализация на новата длъжност, съобщиха от СКС.
Бригаден генерал Валентин Кръстев е роден на 2 октомври 1964 г. в с. Ценово, област Русе. Завършва ВНВУ „В. Левски” през 1986 г. със специалност „Тилови войски – продоволствено и вещево снабдяване”, ВА „Г. С. Раковски” през 1995 г. и Общовойсковия колеж по отбраната на Република Франция в Париж през 2004 г.
Преминава през различни позиции във военни формирования из страната, както и в СОК и СКС в София.
През 2014 г. е назначен за директор на дирекция „Логистика”, а от 2016 г. е заместник-началник на щаба по поддръжката в Сухопътното командване на НАТО – Измир, Турция. От 17 януари 2019 г. поема поста на началник на щаба на СКС. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани