Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шести ден военнослужещи от Сухопътните войски продължават да разчистват пътища при зимни условия в област Смолян

[post-views]
101 алпийски полк оказва помощ при зимни условия

Шести ден военнослужещи от Сухопътните войски продължават да разчистват пътища при зимни условия в област Смолян

Модулът за действие при зимни условия от състава на 101-ви Алпийски полк – Смолян продължава от рано сутринта да разчиства пътища на територията на област Смолян.

Двадесет и пет военнослужещи с 3 единици техника разчистват пътя Смолян – Пампорово и централните кръстовища на курорта Пампорово. 
През вчерашния ден военнослужещите прокараха път от Смолян през прохода Превала до с. Стойките и доставиха храна и лекарства на възрастни хора в с. Мугла.

Това успяха да направят 22 военнослужещи и 4 единици специализирана техника с ръководител майор Йонко Бочев от 101 алпийски полк-Смолян. Забавянето на работата по прочистването на прохода Превала до село Стойките ставаше заради паднали дървета и клони по пътя. Така успешно завърши операцията, която започна още в неделя, когато военнослужещите успяха да прокарат път от Смолян до прохода Превала.

Така шест дни военнослужещите от 101 Алпийски полк от състава на Сухопътните войски са на първа линия в борбата със снежната стихия в Смолянско. Под ръководството на своя командир полковник Димитър Кацаров всеки ден откакто е бедственото положение в общината повече от 20 военнослужещи с роторен снегорин, полева земекопна машина и друга необходима техника пробиват преспите, извличат закъсала техника, разчистват паднали дървета и спасяват хора в снежния ад край Смолян.

Най-ново

Единична публикация

Избрани