Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Порошенко официално поиска втори мандат

[post-views]
Порошенко официално поиска втори мандат

Действащият президент на Украйна Петро Порошенко издигна официално кандидатурата си за нов мандат на изборите, които ще се проведат на 31 март. Пред своите привърженици Порошенко обеща към 2023 г. да започне процедури за членство на Украйна в ЕС и НАТО и да противодейства на руската агресия.

В клиповете и билбордовете на действащия президент е издигнат лозунгът „Или Порошенко, или Путин“, с което Порошенко иска да изтъкне, че всички други кандидати ще играят по свирката на Русия. Явно отношението към Москва ще бъде една от главните разграничителни линии, около които ще се позиционират участниците в президентската кампания. 

Шансовете на Порошенко за преизбиране се оценяват като малки. През тази седмица бяха огласени резултатите от ново социологическо проучване на агенция „Рейтинг“. То показва, че сред твърдо решилите за кого да гласуват Порошенко е на трето място с 15,1%. Втора е лидерката на партия „Отечество“ Юлия Тимошенко с 18,2%, а лидер изненадващо е шоуменът, актьор и телевизионен продуцент Владимир Зеленский, който влезе в политиката едва преди месец. Смята се, че зад неговата кандидатура стои олигархът Игор Коломойски.            
 

Най-ново

Единична публикация

Избрани