Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ подсилват границата с Мексико – Пентагонът изпраща допълно 3750 военнослужещи

[post-views]
САЩ подсилват границата с Мексико – Пентагонът изпраща допълно 3750 военнослужещи

USA MEXICOВашингтон разполага допълнителни военни сили по границата с Мексико. Пентагонът ще изпрати в зоната 3750 военнослужещи за 3 месеца. С това общият брой на активните сили, действащи в подкрепа на митническите и граничните власти ще надхвърли 4350 души, съобщиха от военното ведомство.

От Пентагона разкриха точния брой на дислоцираните военнослужещи, след като по-рано депутати от Демократическата партия оповестиха, че по границата ще бъдат изпратени около 3500 души.

Целта на допълнителното развръщане е подсилване на защитните сили срещу нелегалната имиграция от Латинска Америка. Военнослужещите ще осигурят подкрепа, която включва способности за мобилност и наблюдение, се посочва в съобщение на министерството на отбраната. Операцията е по указание на президента Доналд Тръмп, който определя ситуацията по границата с Мексико като сериозна криза. Като мярка за преодоляването ѝ Тръмп отказа достъп в САЩ на всички незаконни мигранти и поиска от Конгреса пари за изграждането на стена.

Припомняме, че отказът на демократите да отпуснат тези средства стана причина за преустановяване дейността на правителството за няколко седмици. Ако депутатите не постигнат съгласие по този въпрос до 15 февруари, президентът заплаши, че отново ще блокира институциите и ще обяви извънредно положение в страната, като единствен начин да получи необходимото финансиране.

Най-ново

Единична публикация

Избрани