Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Доналд Тръмп и Ким Чен-ун са оптимисти – очакват втората им среща да даде реални резултати

[post-views]
Доналд Тръмп и Ким Чен-ун са оптимисти – очакват втората им среща да даде реални резултати

North-Korea-Donald-Trump-covfefe-Kim-Jong-un-WW3-908719

Оптимизъм демонстрираха в началото на срещата си в Ханой американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският му колега Ким Чен-ун. Форумът във виетнамската столица започна с ръкостискане на двамата лидери и кратък разговор на 4 очи, последван от вечеря с участието на най-близките им съветници. Работната програма на държавните глави продължава и утре.

Доналд Тръмп и Ким Чен-ун си стиснаха ръцете в шикозния хотел „Метропол“ във виетнамската столица Ханой. Това е втора среща между двамата за по-малко от година, след историческите първи разговори в Сингапур миналия юни.

Държавните глави обсъждат ядреното разоръжаване на Корейския полуостров, а Тръмп очаква срещата да отбележи голям успех и дори да се окаже по-добра от предишната.

Доналд Тръмп – президент на САЩ:

„Според мен Вашата страна притежава огромен икономически потенциал, той е невероятен и няма граници. Смятам, че Ви очаква великолепно бъдеще, тъй като самият Вие сте изключителен лидер. Искам да видя този потенциал да се реализира и ние ще помогнем това да се случи.“

От своя страна севернокорейският лидер отличи голямото значение на усилията, които и двете страни полагат за решаване на проблемите и преодоляване на недоверието помежду си.

„Президентът Тръмп доказа мъжеството си, участвайки в тази среща на върха. Убеден съм, че този път ще постигнем реални резултати, които целият свят ще приветства. Правим всичко по силите си, за да се случи всичко това.“

Вашингтон настоява Пхенян да се откаже от ядрения си арсенал срещу отмяна на икономическите санкции. Но след Сингапур не беше постигнат осезаем напредък в тази посока, припомнят експерти.

Най-ново

Единична публикация

Избрани