Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Скандали и малко футбол на дербито

[post-views]
Скандали и малко футбол на дербито

Едвин Джеси получава червен картон
Едвин Джеси получава червен картон
Както прогнозирахме преди седмица голямото синьо-червено дерби на родния футбол няма да се запомни с качествен футбол, а само с нападките към съдията. В крайна сметка отборът на „Левски“ отново триумфира срещу ЦСКА-София с 1:0 в дербито от 23-ия кръг на Първа лига. „Сините“ за втори път през този сезон повалиха „червените“ след автогол. Този път антигерой за тима на Любослав Пенев беше Стивън Перейра, който ефектно заби топката във вратата на Витаутас Черниаускас в 45-ата минута. Именно вратарят пък си вкара автогол през есента за 0:1. Секунди преди попадението Едвин Джеси беше изгонен доста спорно от Владимир Вълков, което вбеси щаба на „червените“. Тимът на Пенев искаше и фаул в атака при гола на 26-кратните шампиони. Реферът пък през втората част беше критикуван от двете страни, независимо че даде няколко картона, но и бяха спестени още доста такива. Друга лоша новина за Пенев е, че Евандро и Николай Бодуров се контузиха, като бяха заменени принудително.
„Левски“ излезе на второ място, като се изравни по точки с ЦСКА-София. Двата отбора вече имат актив от 48 точки, като изостават на пет от лидера „Лудогорец“, който продължава да тъпче на едно място, отстъпвайки с 0:1 от „Черно море“. „Орлите“ пък гостуват на стадион „Георги Аспарухов“ на 10 март. Интересното е, че попадението на Перейра направи „сините“ най-резултатния състав в родния елит с 44 гола.
Независимо от многото нерви и някои неточности на арбитъра ЦСКА-София със сигурност трябва да потърси вината за неубедителните си резултати в събствения двор. В мач между два средняшки тима „червените“ бяха на по-ниско ниво. Играха без идея и правлина организация. Както футболните хора обичат да казват – „на мускули“.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани