Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Еманюел Макрон с план за нов европейски ренесанс

[post-views]
Доц. д-р Здравко Попов, Институт за публична политика:Обща армия? Когато Европа стане една държава

MakronФренският президент Еманюел Макрон представи план за реформи за възраждането на ЕС. Част от предложенията на Макрон предвиждат създаването на европейска агенция за борба с кибератаките и фалшивите новини, както и забрана чужди държави да финансират политическите партии в Европа.
Светът се нуждае повече от всякога от Обединена Европа, която е застрашена от възхода на националистическите партии, антисемитизма, расизма и езика на омразата. Това се казва в отвореното писмо на френския президент Еманюел Макрон адресирано до европейските граждани, няколко месеца преди изборите за Европейски парламент. Според писмото вотът е решаващ, а думите му имат за цел да подействат като сигнал за събуждане на съюза, нуждаещ се от фундаментални реформи. Един от най-големите символи на кризата за Макрон е т.нар Брекзит, защото е ярък пример за това, как с лъжи и фалшиви новини са успели да внушат на британците, че ЕС е „бездушен пазар“, а не „исторически успех за помирението на един континент.

В своето отворено писмо Макрон иска още реформиране на Шенгенската зона, забрана за компаниите, застрашаващи стратегически интереси на Европа, както и създаване на социален щит за всички работещи в ЕС.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани