Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Космическият кораб „Дракон“ се спусна в Атлантическия океан на 360 км от Флорида

[post-views]
Космическият кораб „Дракон“ се спусна в Атлантическия океан на 360 км от Флорида

spacex

Тестовият полет на изпитателната космическа капсула „Дракон“ на американската компания „Спейс екс“ завърши с успех. Корабът, който ще позволи на САЩ да възобновят пилотираните космически полети се спусна успешно в Атлантическия океан.

Спускане на изпитателната капсула „Дракон“ на земята се смяташе за най-тежката част от изпитателния полет, защото с него американската компания „Спейс екс“ на Илън Мъск, успя да докаже, че с нейният кораб НАСА отново ще може да изпраща астронавти до МКС.

Капсулата „Дрокон“ се приземи към 15:45 българско време на около 360км от бреговете на щата Флорида в Атлантически океан.

Демонстрационната мисия на НАСА и „Спейс екс“ продължи шест дни, като първият и етап бе да се скачи автоматично към МКС.

Вместо човек, в капсулата бе поставен манекен, за може полетът да пресъздаде максимално една бъдеща пилотирана мисия.

След  пенсионирането на совалките през последните 8 години НАСА разчиташе единствено на руските космически кораби „Союз“, за да изпраща астронавти на МКС.

Успехът на капсулата „Дракон“ връща надеждите на космическата агенция, че в много близко бъдеще отново ще има способностите да изпраща астронавти около земна орбита.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани