Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Eвропейските квалификации – група „I“

[post-views]
Eвропейските квалификации – група „I“

BELGIAБелгия не се затрудни на старта на европейските квалификации по футбол и надви основния си съперник в група „I“ Русия с 3:1, въпреки отсъствието на контузените звезди Ромелу Лукаку и Кевин де Бройне. Така белгийците се изравниха в класирането с Кипър и Казахстан, които също направиха успешно начало на квалификациите за Евро 2020. Юри Тилеманс изведе белгийците напред в резултата в 14-та минута, но гостите изравниха още в следващата атака, когато Тибо Куртоа загуби елементарно топката и Денис Черишев я вкара във вратата му за 1:1. Юри Жирков обаче извърши нарушение в наказателното поле срещу Тилеманс в 45-та минута и Еден Азар вкара от дузпа, а в 88-та нападателят на Челси оформи крайното 3:1.

Казахстан победи с 3:0 като домакин Шотландия в първия мач от европейските квалификации. За бившия отбор на Станимир Стоилов цял мач на скамейката остана новото попълнение на Левски – Еркебулан Сейдахмед, който ще играе на „Герена“ до края на годината. Казахстанците поведоха с два гола до десетата минута, след като точни за домакините бяха Юри Перцух и Ян Вороговски. Бактиор Зайнутдинов пък оформи крайния резултат в 51-та.

Пиерос Сотириу вкара два гола от дузпи и Кипър сложи начало на евроквалификациите си с победа с категоричното 5:0 срещу Сан Марино. Сотириу вкара дузпите в 19-та и 23-а минута, а до края на мача се разписаха още Йоанис Кусулос, Йоргос Ефрем и Константинос Лаифис.

Най-ново

Единична публикация

Избрани