Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Eвропарламента отлага вота по пакета „Mобилност“ – Борисов: Надявам се, че всички евродепутати от България ще гласуват

[post-views]
Изслушват кандидата за единен европейски прокурор в комисия в ЕП

european_parliament_d

Европейският парламент отлага за 1 април гласуването по пакета „Мобилност“. Това съобщи председателят на Еврокамарата Антонио Таяни и уточни, че днес в пленарна зала само ще се обсъждат предложените промени в правилата за дейността на международните превозвачи.

Председателят на Европарламента мотивира решението за отлагане с множеството предложения за промени на първоначалните текстове. Внесени са повече от 1200 идеи за изменения, уточни Таяни и посочи, че това  налага свикване на ново заседание на парламентарната комисия по транспорта. След като комисията вземе решение по текстовете, вотът в пленарна зала се очаква да бъде насрочен за сесията в Брюксел на 3 и 4 април.

Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че страната ни продължава да печели малки битки за пакета „Мобилност“ и изрази надежда, че при следващото гласуване всички български евродепутати ще са на местата си и ще гласуват.

Бойко Борисов – министър-председател:

„Така че, засега успяваме, но то не е даром и е много трудно. Огромни усилия полагаме и можеше всичко това да мине още онзи ден, ако двама депутати още от България бяха отишли да си дадат гласа, но… за съжаление не стана.“

Най-ново

Единична публикация

Избрани