Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Концертът на гвардейците вдигна на крака Зала 1

[post-views]
Концертът на гвардейците вдигна на крака Зала 1


DSC00390 Навръх Благовещение, един от най-големите християнски празници, с грандиозен концерт спектакъл в Зала 1 на НДК бе отбелязана 15-ата годишнина от членството на България в НАТО и 70-ата годишнина от създаването на Организацията на Северноатлантическия договор. Със свои изпълнения, превърнали се в запазена марка на своето творчество, в тържеството се включиха Гвардейският представителен духов оркестър с диригент подполковник Ради Радев DSC00490и квартет „Армейска песен” от Представителния ансамбъл на Въоръжените сили.
Официални гости на концерта бяха вицепремиерът по обществена сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, генерали, адмирали, офицери, сержанти и войници, както и множество цивилни гости, граждани на столицата.
Публиката получи шанса и съвсем безплатната възможност да се наслади на безграничната музикална световна съкровищница. Пленени от силното въздействие на музиката, те се пренесоха назад във времето с вечнDSC00552ите хитове на един от класиците на филмовата музика Енио Мориконе („Имало едно време на Запад”) и основната тема от саундтрака на „Списъкът на Шиндлер”, композирана от Джон Уилямс и пресъздадена от талантливия млад цигулар Кай Орлинов.
Последва легендарната песен на Мария Нейкова „Светът е за двама”, изпълнена от Орлин Горанов, и любимият на поколения българи шлагер „Оставаме” на Маргарита Хранова от филма „Оркестър без име” – и двамата емблематични за българската естрадна сцена изпълнители и солисти на Ансамбъла на ВС.
Празничната програма продължи с изпълнения на танцова формация „Алгара”, солово изпълнение на акордеон на Петър Ралчев. Всички аранжименти на тържествения концерт са дело на главния диригент на БА и началник на Гвардейския оркестър подполковник Ради Радев.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Светлозар Стоянов

Най-ново

Единична публикация

Избрани