Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Фотографии представят членството ни в НАТО

[post-views]
Фотографии представят членството ни в НАТО


2 (1)Министерството на отбраната представи пред жителите и гостите на София фотоизложбата „15 години България в НАТО“, която беше открита от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. На церемонията пред НДК присъстваха началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, висши офицери,  гвардейски духов оркестър, военни аташета и много граждани. 
Обективът на фотографа на Министерството на отбраната Вяра Йовева е уловил миговете на щастие при завръщането на военнослужещите в Родината след успешно участие в мисия зад граница, стремежа към усъвършенстване на бойните умения, съвместните тренировки с военни формирования от въоръжените сили на страните – членки на НАТО. 
„Искам да благодаря на Вяра Йовева за пореден път. Тя е една от находките в Министерството на отбраната и със своята дейност на практика се равнява на една бригада от Въоръжените сили, защото това, което вършат като дейност нашите бригади за обучение на личния състав, тя го върши като дейност за популяризиране на армията ни в обществото. Това е една прекрасна изложба и й пожелавам още много нови успехи”, каза министър Каракачанов на официалното откриване. 
„В изложбата съм обхванала период от 2004 до 2018 г. Поставих акцент на мисиите зад граница, в които е участвала Българската армия, както и на децата, които изпращат или посрещат своите родители военнослужещи. Акцентирах върху личния елемент, човешкия фактор. В продължение на шест месеца тези хора рискуват живота си, но го правят за семействата си, за родината си. Търсих лицата на хората в Българската армия. Всичко това съм събрала на 28 пана в 66 снимки”, сподели Вяра Йовева. 
Изложбата, която продължава до 1 април, е разположена пред Паметника на войнишкия лъв – част от Мемориала на Първи и Шести пехотен полк, в градината при Националния дворец на културата в София. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Венцислав Жеков

Най-ново

Единична публикация

Избрани