Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Най-малко четирима курсанти са ранени при експлозия във Военната академия в Санкт Петербург

[post-views]
Най-малко четирима курсанти са ранени при експлозия във Военната академия в Санкт Петербург

Voennokosmicheska akademia-vzriv-S. PeterburgЕксплозия избухна във Военнокосмическата академия в Санкт Петербург, съобщиха руските медии. По информация на службите за спешна помощ при инцидента са пострадали най-малко четирима курсанти, но нараняванията им не са сериозни и всички са вън от опасност. Причините за взрива все още се изясняват. Очаква се и официално потвърждение на случая от страна на висшето училище.

Според информация от руското Министерство на отбраната около 13:30 ч. е регистриран взрив на неустановено устройство в административната сграда на пети факултет във Военнокосмическата академия „Александър Можайски“. В резултат се е срутило стълбище, а 20 души са останали блокирани за известно време в сградата. По последни данни всички курсанти и преподаватели са евакуирани успешно, а представители на висшето училище оказват пълно съдействие на органите на реда в работата им на терен.

Петербургската военнокосмическа академия е едно от най-големите военни училища в Русия. Тя подготвя офицерски кадри не само за Военновъздушните сили, но и за всички видове въоръжени сили, както и за федералните органи на изпълнителната власт.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани