Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Поредна рокада във Вътрешното министерство на САЩ – президентът Тръмп уволни директора на „Сикрет сървис“

[post-views]
Поредна рокада във Вътрешното министерство на САЩ – президентът Тръмп уволни директора на „Сикрет сървис“

Donald Trump-2Поредна рокада в Министерството за вътрешна сигурност на САЩ. Уволниха началника на една от най-известните служби за сигурност в света. Директорът на „Сикрет сървис“ Рандолф Алис е освободен от поста си по изричното нареждане на президента Доналд Тръмп, съобщиха американските медии.

Според информацията чрез шефа на администрацията си Мик Мълвейн президентът Тръмп е известил Рандолф Алис, че трябва да напусне поста си и му е изказал благодарност за отдадената служба. Бившият майор от Морската пехота  оглави „Сикрет сървис“ преди 2 години, а уволнението му идва само ден след като прекият му началник, министърът на вътрешната сигурност Кирстен Нилсен, подаде оставка, според спекулациите отново по настояване на държавния глава.

От Белия дом коментираха, че решението има няколко различни основания и е взето преди близо две седмици – още преди инцидента от края на март, когато жена беше арестувана, след като проникна без разрешение в имението на президента Мар-а-Лаго във Флорида и постави под въпрос ефективността на агентите от „Сикрет сървис“. Начело на службата, която се грижи за охраната на първото семейство и други високопоставени федерални служители, застава Джеймс Мъри, съобщиха от президентската администрация и уточниха, че Тръмп готви допълнителни промени по върховете на Министерството за вътрешна сигурност.

Най-ново

Единична публикация

Избрани