Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ново огнище на морбили в Ню Йорк – кметът обяви извънредно положение

[post-views]
Над 450 случая на морбили и два смъртни случая са регистрирани в Румъния през последната седмица

morbili1-CopyИзвънредно положение обяви кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заради ново огнище на морбили в мегаполиса. Градската управа разпореди и задължителна имунизация на всички неваксинирани жители на кварталите Бруклин и Уилямсбърг.

По силата на издадената кметска заповед всички живущи в засегнатите райони, които нямат ваксина срещу морбили трябва да се имунизират в рамките на 48 часа. Ако откажат да го направят, ще им бъде наложена глоба. Родителите на деца над 6 месеца също трябва да ги ваксинират или да предоставят доказателства за вече направена имунизация.

Това е най-мащабната епидемия от морбили в Ню Йорк от 1991 г. насам.

Бил де Блазио – кмет на Ню Йорк:

„Искам всички да разберат колко сериозно е това и колко бързо се разпространява заразата. Крайно време е да признаем, че ситуацията вече е извънредна.“

От края на септември миналата година са регистрирани над 280 случая, като близо 250 от заразените са деца. 21 души са хоспитализирани в тежко състояние, съобщи местният здравен комисар. Още през март в окръг Ню Йорк беше обявено извънредно положение заради епидемия от морбили – изключително сериозно инфекциозно заболяване, което може да има летален край.

Най-ново

Единична публикация

Избрани