Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Правителството предлага: Да се открие Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“

[post-views]

pilot_vvsПравителството реши да предложи на парламента да се открие Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ гр. Долна Митрополия.   и  Предложението се прави въз основа на положително оценен проект от Националната агенция за оценяване и акредитация.
Новото висше военно училище се създава на базата на факултет „Авиационен“ в структурата на Националния военен университет „Васил Левски“ Анализът на текущото състояние и недостатъците показва, че висшето авиационно образование е напълно разделено от професионалното обучение, коментират от пресцентъра на МО. С откриването на Висше военновъздушно училище ще се създаде възможност да се интегрират висшето авиационно образование с професионалното авиационно обучение. Това ще изпълни изискванията на „Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили 2020” и „План за развитие на въоръжените сили до 2020” за придобиване на комплексно авиационно образование в областите на военновъздушните сили и гражданското въздухоплаване.

Припомняме амбицията на министъра на отбраната Красимир Каракачанов  – парламентът да приеме решение за откриването на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ до 6 май – Деня на Храбростта и празник на Българската армия.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани