Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Армията е във фокуса на общественото внимание

[post-views]
На мисия като Сили за специални операции

voenni spec sili 68Целите на кампанията „Бъди войник“ са да привлечем кандидати за военна служба, да поставим армията във фокуса на общественото внимание и третата, може би най-трудната и важна цел, това е патриотичното възпитание на младите българи. Това каза заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев по повод на националната информационна кампания „Бъди войник“.
Поредният концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили заедно с Представителния духов оркестър на ВМС и местни групи и самодейци от Варна зарадваха публиката на морската ни столица. 
Солистите на ансамбъла и техните колеги от Варна представиха концерт във Фестивалния конгресен център, който беше предшестван от динамичен показ на военна техника на море с операция по овладяване на кораб и обезвреждане на похитители. Пред залата пък беше показана друга техника, която се използва от ВМС и от Военна полиция. 
Учениците, гражданите и гостите на града имаха възможност да се запознаят с условията за професионална реализация в армията, както и да се докоснат до оръжия и техника. 
Приветствие в началото на концерта от името на командира на ВМС поднесе флотилен адмирал Георги Пенев, който подчерта значението на кампанията „Бъди войник“ и благодари на всички съпричастни към организацията й. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Венцислав Жеков

Най-ново

Единична публикация

Избрани