Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Награди за военен съдия

[post-views]
Награди за военен съдия

IMG_1531Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди полковник Свилен Александров, съдия във Военноапелативен съд София, с почетен знак на Министерството на отбраната „Св. Георги” – I-ва степен, за офицери, съобщиха от МО. Отличието се дава за значим принос към дейността на военносъдебните органи и издигане и утвърждаване на авторитета на Софийския военен съд, както и във връзка с неговата 60-годишнина. За значим принос в развитието на военносъдебната система полковник Свилен Александров бе отличен и с предметна награда от началника на отбраната генерал Андрей Боцев. Наградата връчи заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. На церемонията присъстваха още началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Илия Налбантов, постоянният секретар в Министерството на отбраната Антон Ластарджиев и др.
„За мен е чест да получа тези високи отличия. Благодаря за уважението и оценката за моята работа, които получавам от политическото и от военното ръководство на Министерството на отбраната”, каза полковник Свилен Александров.
Полковник Свилен Александров е един от основателите на „Военноапелативния съд” през 1998 г. След десетгодишна служба е избран за председател на „Софийския военен съд”. На този пост остава в продължение на максимално позволения от закона срок – два мандата. От юли м.г. е съдия във „Военноапелативен съд”, София. Награждаван е многократно за приноса си за развитието на военното правораздаване. Баща на четири деца. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани