Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Полковник Иван Маламов:Окомплектоването е близо 100 процента

[post-views]
Полковник Иван Маламов:Окомплектоването е близо 100 процента

Ivan MalamovИзпълняваме с отговорност задачите, казва командирът на 110-и логистичен полк
Полкът е формирование, което осигурява Сухопътните войски. Изключително сме натоварени, защото дейностите по логистиката са разнообразни, изискват много внимание и много труд. Провеждаме ротни и батальонни учения, както и изпълняваме с отговорност всички планирани задачи, които са нормален процес за подготовката, заявява командирът на 110-и логистичен полк полковник Иван Маламов.

Окомплектовано ли е формированието с личен състав? В полка има голям брой различни специалисти
Изграждането на всеки един от тях изисква много търпение, нерви и вяра. Усилията ни са насочени към тяхното запазване чрез завишаване на броя на сержантския състав, което е изключително важно за нас, защото така ще запазим нашия потенциал, продължава командирът на полка. Той е убеден, че постигайки го, това ще е един отличен стимул за всички военнослужещи, които си дават ясна представа къде се намират и какво се очаква от тях, за да могат да се развиват, усъвършенстват и да способстват със своите знания и умения за издигането на престижа на полка. 
За провеждащата се кампания в страната „Бъди войник” полковник Маламов казва, че тя е важна за Българската армия. Логистичното формирование е окомплектовано близо 100 процента и в момента тече конкурс за прием на нови военнослужещи. Интересът е голям и приблизително  двама кандидатстват за едно място
Така се дава възможност за по-добър и качествен подбор на кандидатите. 
Мотивацията е комплекс от фактори, които оказват влияние. На първо място, разбира се, е заплащането, но също така е важно и това, какво е нашето отношение към военнослужещите, признаването на техния труд и не на последно място – условията, при които те работят. Ние се стремим и полагаме усилия за подобряване на условията на труд чрез изграждане, обновяване и усъвършенстване на работните места. Работим и за подобряването и изграждането на нова и модерна спортна инфраструктура. 
В крайна сметка, заключава полковник Иван Маламов, нашата цел е – утвърждаване на полка като символ на професионализъм и еталон за добре изпълнена работа. 
 

DSC05492Мотивацията се променя

Постъпих през 2001 г. в логистичното формирование, воден от мотивацията ми да получавам едни сигурни доходи. Познавах и живота на военните, тъй като родителите ми дълги години бяха цивилни служители в Строителни войски и буквално съм израснал в различни формирования. Бях приключил вече и наборната си войнишка служба в артилерийския полк на 7-а дивизия, връща се назад във времето сержант Георги Джамбов от 110-и логистичен полк.
Какво се е променило през годините? Започнах с една мисъл за професията ми, но с натрупания опит сега мотивацията ми, която ме кара да остана на служба, е променена. Не ми е водещо трудовото възнаграждение, нито по-големият отпуск и социалните придобивки. Като си правя равносметка, осмислям много неща. Да, забелязвам, че навън има перспектива за по-високи доходи. Но много по-силно е вътрешното ми удовлетворение да кажа – аз съм военнослужещ, аз защитавам страната и помагам на населението при бедствия, категоричен е сержант Джамбов и твърди, че е съвсем искрен.
Започнал е службата си като кадрови войник в тогавашната 110-а бригада за МТО (сега 110-и логистичен полк) като майстор по ремонта  на автомобилната техника. Сега e оператор  в отделение „Планиране”. Обучавал се е в Центъра за подготовка на специалисти в Сливен и Професионалния сержантски колеж във Велико Търново. На 15 май, датата на рождения му ден, през миналата година е бил произведен в звание сержант.
Хоби са му часовниците. Уточнява, че не се интересува от колекционерската им стойност, а да са красиви на външен вид и да са леко нестандартни. Шегува се, че при смяната на времето му е отнело половин час, за да ги настрои. И ще си улесни живота, след като тази смяна се отмени.
 

DSC05501В началото на професията

Редник Иван Сираков е в 110-и логистичен полк от 1 януари  т.г. На 18 януари в словото си отговор на приветствията от името на новозаклелите се увери, че в този ден са поели свещен обет, който никога и по никакъв повод няма да нарушат до края на живота си. 
Сега, вече преминал първия учебен модул и започнал втория, той навлиза в професията. Усвоява нови знания и се увлича по оръжията. Длъжността му е техник по ремонта на артилерийската материална част. В същата специалност се обучават редниците  Живко Чолаков и Дарин Колев, с които са били заедно на модула в Плевен. Помага им командирът на отделение старши сержант Тихомир Колев.
Кога редник Сираков е решил да стане войник? Обяснява, че през миналата година е присъствал на Ден на отворени врати в полка, видял е техника и оръжие, срещнал е свои познати и се е запалил по професията. Не е загубил от ентусиазма си от онзи ден на клетвата. И със същата емоция казва, че му е интересно в полка, харесва службата не само заради заплащането, а за това, че тук всичко е на ниво.      

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Цончо Драгански

Най-ново

Единична публикация

Избрани