Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обявиха наградите “Пулицър“

[post-views]
Обявиха наградите “Пулицър“

изтеглен файлРазследващи репортажи за войната в Йемен, геноцидът в Мианмар, огнестрелните оръжия в САЩ и американският президент Донадл Тръмп доминираха при раздаването на тазгодишните награди за журналистика „Пулицър“. След отличените бе и малкия вестник „Кепитъл  газет“, за смелостта  да отрази стрелба в собствената му редакция.

В категорията международни репортажи награда „Пулицър“ отиде при журналистите от Асашиетед  прес  и техните репортажи за жестокостите от войната в Йемен. Агенция Ройтерс получи отличие в същата категория за репортажите си за насилието срещу мюсюлманите рохинги в Мианмар.

Големите победители сред вестници са „Уолстрийт джърнъл. Медията беше отличена за разкритието, че от предизборната кампания на Доналд Тръмп са плащали на жени, които са имали интимни връзки с него, за да си мълчат.

Другият голям победител е „Ню Йорк таймс“, който пък разкри данъчните схеми на семейство Тръмп.

Пулицър получиха и още няколко вестника, за репортажи свързани с насилието от огнестрелни оръжия в САЩ. Сред отличените е в. „Кепитъл газет“, и смелостта на журналистите в него да отразят стрелбата в собствената им редакция през 2018г, при която бяха убити петима техни колеги.

Наградите „Пулицър“ се смятат за най-престижните отличия в света за журналистиката.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани