Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хуманитарна помощ пристигна във Венецуела – Червеният кръст достави медицинско оборудване и генератори

[post-views]
Хуманитарна помощ пристигна във Венецуела – Червеният кръст достави медицинско оборудване и генератори

tile_RedCrossВенецуела получи първите пратки с хуманитарна помощ. Късно във вторник камионите на Червения кръст пристигнаха в столицата Каракас, откъдето започна разпределянето на храни и лекарства между най-нуждаещите се. Народът посрещна новината с радост, а заслуга за доставките се опитаха да си припишат и управляващи, и опозиция.

Хуманитарната помощ пристига от Панама. Освен храни и лекарства от първа необходимост включва още литри дестилирана вода и таблетки за пречистване на вода. Червеният кръст достави медицинско оборудване и материали, с които да се помогне на около 10 хиляди души, както и 14 генератора за поддържане на електрозахранването в болниците при честите спирания на тока във Венецуела.

Припомняме, че след като месеци наред отказваше да допусне организираната от опозицията хуманитарна мисия, миналата седмица президентът Николас Мадуро се споразумя за доставки с Червения кръст. От своя страна международната неправителствена организация обяви, че утроява бюджета си в подкрепа на Каракас до близо 25 милиона долара.  Около 7 милиона души, или ¼ от населението на Венецуела, имат спешна нужда от хуманитарна помощ, сочи анализът на ООН.

Най-ново

Единична публикация

Избрани