Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентският сблъсък в Украйна – какво обещават кандидатите в навечерието на балотажа

[post-views]
Заради опасност от руска агресия Украйна въвежда военно положение в страната

Ukraina_PoroshenkoФаворитът в президентската надпревара в Украйна Владимир Зеленски обеща, че ако бъде избран ще организира референдум за членството на страната в НАТО. Обещанието на комикът дойде в навечерието на телевизионния дебат с основния му опонент настоящия държавен глава Петро Порошенко, който ще се проведе на Олимпийския стадион в Киев.

Това е арената, където ще се проведе първият телевизионен дебат между двамата кандидати за президент на Украйна –Петро Порошенко и новакът в политиката Владимир Зеленски .Редица анализатори определят сблъсък за решаващ за изхода от вота в неделя. Залогът е най-голям за настоящия държавен глава, който според последните социологически проучвания изостава значително след опонента си. Разликата между двамата е близо 30 процента. Затова и интересът към дебата е изключително голям.

„Ще гледам, но съм ясното разбиране, че това е зрелищно представление, а не истински дебат. Това важи и за двете страни.

„Аз лично съм направила моя избор, и нямам намерение да гледам дебата. Той е за хората, които не са решили за кого да гласуват, и смятам, че дебата ще завиши техния избор.

Аз лично съм отчаяна, Искам да гласувам за бъдещето на Украйна, но не знам, как да го направя.

Това ще е разговор на глухите. Всеки ще говори за себе си и няма да слуша другата страна. Няма да има нормален дебат, дискусия,  нито диалог. В общи линии дебатът ще или агитационен всеки да говори за себе си или въобще няма да има дебат.“

Най-съществените различия между двамата кандидати са по отношение на външната политика. Фаворитът Зелински е за диалог с Русия, докато Порешнко се придържа към формулата „бъдеще колко се може по-далеч от Москва. Това, което ги обединява, че и двамата са силни привърженици на присъединяването на страната към ЕС и НАТО. Освен конфликтът с Русия, една от най-големите пречки остава обаче ширещата се корупция в страната.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани