Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Поредица силни трусове удариха Филипините: Най-малко 16 души загинаха, десетки са ранени

[post-views]
Земетресение с магнитуд 4,6 разтърси Южна Калифорния

ZEMETRESENIEМощно земетресение разлюля остров Лузон в северната част на Филипините. Най-малко 16 души загинаха при труса с магнитуд 6,1 по скалата на Рихтер. Ранени са десетки, само 7 са пострадали на летището в столицата Манила, което има сериозни щети след бедствието.

Местните власти в най-тежко засегнатата провинция – Пампанга, поискаха по спешност да бъде обявено бедствено положение и да се предприемат извънредни мерки в помощ на семействата на жертвите, както и на всички, останали без дом. Повече от 80 души са пострадали сериозно, а най-малко 14 души са в неизвестност, съобщиха от Националния център за управление при бедствия и кризи.

Няколко часа след първото земетресение, регистрирано на около 100 км на север от Манила, нов мощен трус с магнитуд 6,4 по Рихтер удари Филипините. Епицентърът този път беше на остров СамАр, на 600 километра югоизточно от столицата. Тъй като този район е значително по-рядко населен, все още не се знае дали има пострадали. Не е направена и оценка на щетите.

Най-ново

Единична публикация

Избрани