Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След загуби от над един милиард долара – Доналд Тръмп не плащал данъци

[post-views]
След загуби от над един милиард долара – Доналд Тръмп не плащал данъци

trump-win

Компанията за недвижими имоти на Доналд Тръмп е отчела загуби от близо милиард и 200 милиона долара в периода 1985-1995 г. Това пише американският вестник „Ню Йорк Таймс“. Изданието посочва, че с подобни загуби Тръмп реално не е плащал никакви данъци в период от 8 до 10 години.

Каква е данъчната ставка на Доналд Тръмп е въпрос, който го преследва още от предизборната му кампания. Една от причините за големия интерес е неписаното правило -всички американски президенти през последните 70 години публично да обявяват какви данъци са плащали.

С публикацията си вестник „Ню Йорк таймс“ частично отговори на този въпрос. Изданието посочва, че според архивите на американската приходна агенция, компанията на Тръмп е още през 1985 г. е декларирала загуби от 46 милиона долара, повече от 250 милиона през 1990 – 1991 г. Общо за 10 години бизнесменът е загубили милиард и 170 милиона долара или два пъти повече от което и да физическо лице в САЩ.

Реакцията на Тръмп, който твърди, че е един от най-успешните бизнесмени в САЩ, не закъсня. В Туитър той определи публикацията във в. „Ню Йорк таймс“ като остаряла, неточна и „фалшива новина“.

Информацията за загубите на Тръмп се появи няколко дни, след като Комисията по бюджетните средства към Камарата на представителите в Конгреса поиска приходната агенция да предостави информация за данъците на Тръмп от 2013 до 2018 г. Министърът на финансите Стивън Мнучин отказа под предлог, че комисията няма легитимно законодателно основание за това искане.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани