Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Борисов: Държавата ще осинови военновъздушното училище

[post-views]
Борисов: Държавата ще осинови военновъздушното училище

2-БорисовПоехме ангажимент и го свършихме. Това каза премиерът Бойко Борисов, който беше на посещение в гр. Долна Митрополия по повод на планираното възстановяване на военновъздушното училище. Борисов говори пред курсантите и ръководството на факултет ”Авиационен” на Националния военен университет и командването на Военновъздушната учебна база ”Георги Бенковски”. ”Държавата ще осинови това училище, защото има голяма преспектива. Ще отпуснем 2 млрд. за нова техника, за битови условия, за обучение на пилоти”, каза той. 
Преди точно 31 дни бях в тази зала, когато премиерът пое ангажимент да се възстанови Висшето военновъздушно училище. Първоначалната идея беше това да се случи за Гергьовден, но премиерът даде инструкции на ресорните министри и ведомства това да стане до Великден.
Това заяви военният министър Красимир Каракачанов в Долна Митрополия. Мога да ви кажа с чисто сърце Христос Воскресе, не само защото 40 дни след Великден е прието да се казва така, а защото специално тук – в Долна Митрополия, в салона на Висшето военновъздушно училище, възкръсването на една мечта е факт, посочи Каракачанов.      

Най-ново

Единична публикация

Избрани