Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Безплатно обучение за военни лекари

[post-views]
Безплатно обучение за военни лекари

LEKARI-VOENNIБезплатно обучение и сигурна работа са осигурени за завършилите специалност „Военен лекар”, проект, който стартира през 2017 г. по тристранно споразумение между Военномедицинска академия съвместно с Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна, и Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”(ВВМУ).
Предстои приемането на третия випуск, като днес изтича срокът за  приема на документи за предварителната сесия по английски език и физическа годност за кандидат-курсантите във ВВМУ. Приемът на документи за редовната сесия е до 21.06.2019 г. във Военните окръжия и до 28.06.2019 г. във ВВМУ. Срокът за подаване на документи за изпитите по химия и биология в МУ – Варна, е от 10.06.–26.06.2019 г.
Специалността „Военен лекар” предлага много изпитания, но и сигурна реализация. Студентите посещават курсовете без такси за обучение и в двата университета, имат и гарантирана реализация след завършване с договор за работа като военен лекар за 10 г.
В края на шестгодишното обучение – обучаемите си тръгват с 2 дипломи: магистър по медицина от МУ – Варна, и бакалавър по специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво” от ВВМУ „Никола Й. Вапцаров”.
След като завършат, новите военни лекари ще имат възможност да специализират във ВМА. Добрата подготовка дава възможност и за повишаване на квалификацията не само в България, но и във всички страни – членки на НАТО. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани