Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Венеция иска забрана големи кораби да влизат в каналите на града

[post-views]

veneciaВластите във Венеция поискаха от правителството да забрани достъпа на големите кораби до каналите на града. Причина за недоволството стана поредния инцидент, при който пострадаха четирима души, след като голям круизен кораб се блъсна в пристан.  

Ден след морския инцидент властите разпространиха запис от разговора между капитана на круизния кораб „Опера“ и началника на пристанището, от който става ясно, че плавателният съд има техническа повреда в двигателите и е неуправляем.

Любителски кадри показват момента, в който 250 – метровия лайнер се удря в кея и закача друг плавателен съд.

Инцидентът очаквано провокира протести, като жителите на града отново призоваха правителството да забрани достъпа до каналите на Венеция за големите кораби, които според активисти рушат основните на сградите, замърсяват каналите и околната среда, както и наводняват града с туристи.

Италианското министерство на околното сред одобрява идеята да се въведе ограничение, но решението трябва да вземе правителството.

Проблемът на Венеция с големите круизни кораби не е от вчера. През годините са правени няколко опита за забрана, които в последствие са отменяни от съда.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани