Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Близо 800 са подали документи за войници

20190530_152621„Кампанията „Бъди войник” оказва своето влияние, защото виждам все по-голям интерес към нея. Все повече младежи се записват за военнослужещи, от началото на годината досега имаме над 750 кандидати, може би около 800. Мога да кажа за ВМС, че получихме 130 заявления, изпитите за физическа подготовка вече приключиха. Същото важи и за конкурса за Сухопътни войски”.
Това сподели за в. „Българска армия” в Разград флотилен адмирал Георги Пенев, заместник-командир на Военноморските сили, като допълни, че още следващата седмица ще стане ясно колко военнослужещи ще бъдат назначени.
 „Днес, пред развърнатата техника тук на площада, се проведоха комплексни задачи с ученици. Това са занятия, включени в средния курс на училищата, като по този начин използваме възможността учениците да видят техника и получат практически сведения за въоръжението в Българската армия”, каза още той.
Разград бе домакин на поредното издание на националната информационна кампания „Бъди войник“, която се реализира от Министерството на отбраната. На площад „Независимост“ бе отворена информационна борса за набиране на войници и матроси. Със свои щандове в нея участват Сухопътни войски, Военноморските сили, Военновъздушните сили, 68-а бригада Специални сили, Националната гвардейска част, Военна полиция и Централното военно окръжие. Заинтересованите младежи се запознаха с възможностите и условията за кандидатстване за служба в Българската армия, със спецификата на видовете въоръжени сили. Те поговориха с военнослужещите за особеностите на техните ежедневни задължения и работен ритъм.
По същото време в района беше организиран и статичен показ на въоръжение и оборудване на Сухопътните войски и Военноморските сили. Посетителите могат да видят отблизо БМ-21 ГРАД, буксируеми гаубици, стрелково оръжие и друга специализирана военна техника. Специалните сили на ВМС  показаха водолазно оборудване и екипировка.
Посетителите разгледаха две експозиции, подредени във фоайето на Общинския културен център. Специално за кампанията бяха показани експонати на военна тематика от фонда на Регионалния исторически музей, както и картини от Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ – Разград.
По традиция, както е от самото начало на кампанията, в 18,30 ч в залата на Общинския културен център започна концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и на Представителния духов оркестър на Военноморските сили.
Със свои изпълнения в него се включиха Росица Кирилова, Емилия Валенти, Станислава Димитрова – Съни, Соня Иванова, Бойка Дангова, Таня Дупаринова, Стоян Бончев, както и формация „Армейска песен“, танцова формация „Алгара“, фолклорна формация „Ладена“. Със свои изпълнения публиката зарадваха и от танцов ансамбъл „Хорце“ и мажоретния танцов състав на Разград.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Светлозар Стоянов

Най-ново

Единична публикация

Избрани