Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на демонстрация на способности на Специалните сили

[post-views]
Каракачанов за сделката за F-16: Разумната цена е около 2 млрд. лв.

karakachanovМинистърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на деня за демонстрация на способности с формирования от 68-ма бригада „Специални сили“ в четвъртък, 4 юли 2019 г., на Специализирания учебен център (СУЦ) „Црънча“. Събитието е част от учението за сертифициране на тактическата група за специални операции от състава на Силите за Специални операции (ССО). 

В учението, което се провежда от 1 до 5 юли на СУЦ „Црънча”, участват около 150 военнослужещи, транспортна и специализирана техника и авиация. По време на него се отработват елементи от всички задачи на ССО, сред които: Военно подпомагане (оказване на военна помощ чрез обучение и съветване на въоръжените сили на приятелска държава); специално разузнаване и наблюдение (операции за издирване, проследяване и потвърждаване на самоличността и местоположението на издирвани терористи и военнопленници); директни действия (операции за залавяне на издирвани терористи и освобождаване на военнопленници). Тактическата група за специални операции ще застъпи в бойно дежурство към Силите за отговор на НАТО от 1 октомври 2019 г.

В деня за демонстрация на способности гостите ще наблюдават действия по неутрализиране на терористи в транспортни средства (автобус) и сгради, освобождаване на заложници, унищожаване на обект, десантиране и различни типове парашутни скокове, демонстративни стрелби и др.

На събитието са поканени министър-председателят Бойко Борисов, представители на висшето държавно и политическо ръководство, висши военни, депутати от 44-ото Народно събрание, представители на местната власт, на Българската православна църква, бивши командири на бригадата и други гости.

Уважаеми колеги,
Журналистите, които желаят да отразят демонстрацията на способности от Специалните сили, да заповядат между 09.10 и 09.35 ч. на 4 юли 2019 г. пред портала на Специализирания учебен център „Црънча”. В района на военното формирование ще бъдат допускани само постоянно акредитирани журналисти, след представяне на лична и журналистическа карта.

Най-ново

Единична публикация

Избрани